Daniela Popovici

Daniela Popovici

Ambasador

Schimbari minime pentru un consum mai mic

Share pe

Experiența cu noile produse IKEA continuă: am făcut schimbări minime în decorul camerelor și, cu toate acestea, confortul a fost vizibil sporit, iar factura de energie... (bucurie!) arată un consum ceva mai mic decât precedenta sau decat cea de anul trecut în aceeași perioadă.

Schimbările la care am apelat au fost în ordinea următoare:

1. montarea unui lampadar chiar lângă fotoliul "piece de resistence" din living; este locul cel mai des și îndelung folosit, practic nu este liber nici o clipă căci acolo stăm pe rând pentru a citi, a lucra pe laptop sau a asculta in pace, cu căștile pe urechi muzica preferată. Lampadarul - care se și potrivește cu stilul general al casei - face acum ca acest loc să fie unul iluminat corespunzator, specific, adaptat nevoilor.

 2. montarea în camera copilului a unui lampadar care poate îndeplini funcție dublă: de a lumina locul de citit pe canapea, dar și de a funcționa ca lampă de birou atunci când temele se mai fac și seara. Este un lampadar care poate fi ușor adaptat datorită brațului cu articulații simplu de manevrat și a "pălăriei" care direcționează lumina exact acolo unde este necesar.

3. am dotat și cea de a treia cameră, dormitorul matrimonial, cu obiecte de iluminat local și, anume, cu lămpi de o parte si de alta a patului astfel încât fiecare dintre noi să folosească independent, atât cât consideră necasar, fără a deranja, propria-i sursă de lumină.

Iluminatul local realizat astfel de noi este o alternativă la folosirea celor 6 becuri ale lustrei din living care, chiar dacă sunt tip LED, consumă mai mult și nici nu dau această atmosferă caldă, intimă, croită parcă special pentru cel care beneficiază de ea. Tot ce mai avem de făcut acum este să ne educăm, să ne obișnuim cât mai repede să folosim constant acest iluminat local căci de multe ori ne dăm seama târziu că avem deja o mulțime de lămpi aprinse în casă când, de fapt, ar fi mai mult decât suficient dacă am renunța la jumătate din ele...

Ne-am inspirat pentru aceste mici, dar importante ajustări din decorurile create de IKEA în magazin și din cele prezentate în catalogul anual, însă am păstrat totodată si ceea ce era "al nostru" și am integrat totul obținând ceea ce noi numim ACASĂ. Și acest ACASĂ ne oferă siguranță, căldură, confort.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Suntem o familie consumatoare, cu un copil care descoperă lumea și automat mediul înconjurător, dar sistemul lui de referință suntem noi și casă în care locuiește..”

Ikea Sustenabila
Daniela Popovici

Daniela Popovici

Ambasador

“Experiența cu noile produse IKEA continuă: am făcut schimbări minime în decorul camerelor și, cu toate acestea, confortul a fost vizibil sporit, iar factura de energie....”

Ikea Sustenabila
Cristina Plămadă

Cristina Plămadă

Ambasador

“Totul a început odată cu participarea mea la acest proiect. Curiozitatea și dorința de a încerca să devin mai eficientă în consumul/reciclararea resurselor.”