Cristina Ionescu-Berechet

Cristina Ionescu-Berechet

Ambasador

Schimbări mici, economii mari la început - IKEA România

Share pe

Familia din care provin a pus mereu accent pe calitatea vieții, a hranei și implicit pe ideea de a economisi. Am crescut cu aceste idei și îmi doresc ca cei trei copii ai noștri să plece în viață cu aceleași principii. Astfel, într-o lume în care totul se întâmplă repede, a pregăti o salată poate părea o activitate migăloasă, de sisif chiar. Să îndrăznim să vorbim despre dulceață, acea dulceață făcută în casă, sănătoasă, închegată să stea lingura țeapănă, cum spunea bunica? Să te apuci de așa ceva astăzi pare un act de curaj și de aceea îmi doresc ca micii mei bucătari să nu treacă prin dezamăgiri. Îmi doresc ca niciun borcan să nu ne ofere surprize cu...flori de mucegai și, mai întâi, dulceața trebuie făcută în casă, din fructe proaspete, preparată în oale care să ușureze întregul proces. Lângă dulceață de obicei se așează prăjiturelele, adevărate capodopere culinare. Deși putem spune că încă sunt mici, fetițele noastre sunt pasionate de prăjiturit și-mi doresc sincer să-și păstreze acestă preocupare, ca hobby. 

Astfel, pentru acest proiect m-am axat în primul rând pe acest aspect din universul IKEA. Am ales o mulțime de borcane-minune pe care le vom umple în curând cu bunătăți preparate din căpșune, vișine și portocale, borcane pentru a depozita cât mai estetic materia primă (condimente, cacao, zahăr, făină, stafide, bombonici multicolore pentru decorat brioșe etc), suportul etajat pentru prăjituri pe care, surprinzător pentru mine, şi l-au imaginat plin cu bezele, boluri metalice pentru prepararea diferitelor compoziţii, caserole pentru păstrarea alimentelor, grozave în cazul alimentelor gătite la cuptor, pe care odată răcite trebuie numai să le acoperi cu un capac (de asemenea, brânza proaspătă se păstrază minunat în vasele de sticlă acoperite).


Am ales să schimbăm chiuveta de la bucătărie și să optăm pentru o chiuvetă dublă, împreună cu bateria (care ne obligă să facem economie la apă) şi care este perfectă mai ales când spălăm fructe sau legume.

De asemenea, am ales câteva recipiente pentru reciclarea şi pentru sortarea deşeurilor, precum şi unele cutii foarte utile pentru depozitarea mărunţişurilor pe care le găsim din plin mai ales în casele cu mulţi copii. Cele câteva becuri economice îi vor ajuta pe cei mici să înţeleagă că merită să fi deschiși la nou, la schimbări, iar pe noi să economisim energie, pentru că mai mereu câte un bec este uitat aprins undeva prin casă.

Nu pot şti cu exactitate cât anume vom economisi cu acestea, deoarece peste vară consumul de energie electrică va fi mare din pricina aerului condiţionat şi a celorlalte electrocasnice, dar ştiu că este nechibzuit să nu schimbi în bine ceva, cât de puţin, dacă acest lucru este posibil.
 

EDSVIK

Baterie bucătărie, cromată

195 lei

Baterie cu funcție de reducere a fluxului apei fără a afecta presiunea; economisește apă și energie.

RYET

BecLED E14 400lm, glob opal

19,90 lei

KORKEN

Borcan cu capac, sticlă transparentă, 0,5l

7,90 lei

Borcan transparent pentru conservarea alimentelor cu închidere ermetică. Menţine aroma mai multă vreme.

KORKEN

Borcan cu capac, sticlă transparentă, 1l

9,90 lei

Borcan transparent pentru conservarea alimentelor cu închidere ermetică. Menţine aroma mai multă vreme.

FÖRTROLIG

Caserolă, sticlă transparentă, Lat23xL17xH9cm

19,90 lei

Caserolă din sticlă cu închidere ermetică ce păstrează alimentele proaspete mai multă vreme.

SORTERA

Coş sortare deşeuri cu capac, alb, 37l

39,90 lei

Coş de gunoi cu capac pentru sortarea deşeurilor, usor de curăţat şi de întreţinut. Capacul este pliant.

SORTERA

Coş sortare deşeuri cu capac, alb, 60l

59,90 lei

Coş de gunoi cu capac pentru sortarea deşeurilor, usor de curăţat şi de întreţinut. Capacul este pliant.

FESTMÅLTID

Cutie prânz, turcoaz închis, 19x13x6 cm

16,90 lei

Cutie pentru prânz cu capac anti-scurgere ideală pentru a transporta mâncarea uşor.

STABIL

Sită pentru gătit în aburi, inox, 5l

29,90 lei

Sită pentru gătit în aburi ce economiseşte energie pentru că poţi găti mai multe preparate simultan.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Victor Kapra

Victor Kapra

Blogger

“Anul acesta, în etapa a treia a experimentului, a venit rândul a 20 de familii, clienți obișnuiți, dar care s-au dovedit pasionați de tema viață sustenabilă..”

Ikea Sustenabila
Andreea Georgescu

Andreea Georgescu

Ambasador

“Am ales să ne înscriem în proiect în primul rând pentru a ne provoca pe noi înșine..”

Ikea Sustenabila
Daniela Preoteșescu

Daniela Preoteșescu

Ambasador

“În primul rând vreau să vă zic că urmăresc postările IKEA cu mare interes... fie că deschid direct site-ul, văd postările de pe Facebook sau, de cele mai multe ori, răsfoiesc newsletter-ul..”