Cristina Ionescu-Berechet

Cristina Ionescu-Berechet

Ambasador

Schimbări mici, economii mari - etapa a 2 a

Share pe

Aventura noastră a devenit și mai dinamică o dată cu venirea verii și coacerea fructelor pe care le așteptam cu nerăbdare. Știam că urma să începem campania de magiunit însă teama unui eșec mă tot împiedică să încep. Am început atfel să folosesc borcanele KORKEN mici, pe care le-am sterilizat înainte. Cauciucul care ajută la închiderea ermetică a acestuia s-a comportat excelent, spre marea mea bucurie. Recunosc că am avut emoții. Acum când privesc borcanele mele de poveste știu că fără acestea aș fi amânat în continuare acest moment. Și da, a urmat dulceața de vișine, de data asta în borcanele mai mari.

Am uitat să amintesc de sita reglabilă IDEALISK care mi-a ușurat mult partea de spălat fructe sau legume și mai ales de scurs...inclusiv paste. Cele două mânere se pot prelungi potrivindu-se perfect la marginile chiuvetei pe care recunosc că am schimbat-o împlinindu-mi un alt vis. Visam să putem folosi în același timp chiuveta și asta mi se părea o idee genială. Astfel, în dreapta așteaptă să fie spălate și sortate fructele iar în cealaltă sunt deja la scurs câteva în sită.

Tigăile SKÄNKA și OUMBÄRLIG sunt minunate pentru gătit carnea sau legumele. Nu numai că nu lipesc dar sunt și încăpătoare și practice. Se curăță imediat. Le iubesc!

Caserolele FESTMÅLTID sunt preferatele copiilor. Îi distrează grozav să-și pregătească gustarea sau mai bine spus proviziile pentru școală ori călătorii. Am spus bine: își aleg singurei cu ce le umplu. Astăzi de exemplu au avut cu ei pizza făcută în casă, castraveți feliați și merișoare deshidratate.

Pentru bucătărie am ales și sita STABIL care îmi completează oala pe care o aveam deja în dotare. Am încercat până acum să gătesc morcovi la aburii de deasupra mâncării de spanac. S-au gătit excelent și și-au păstrat gustul propriu.

În privința recipientelor SORTERA pentru sortat deșeuri sau materiale reciclabile recunosc că lucrurile au stagnat deoarece am constatat că acele containere pe care mizam și care se aflau cam la 500 m distanță disparuseră. Din păcate, în România lucrurile în acest sens merg greu și inițiativele de acest gen mor în fașă. În fine, de curând am văzut deschizându-se un centru de colectat hârtia și nădăjduiesc că voi putea veni cu noutăți la acest capitol. Până atunci containerele mă ajută să sortez rufele murdare pe culori fapt ce-mi ușurează enorm partea de spălat făcându-mă să câștig timp.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Roxana Maraloiu

Roxana Maraloiu

Ambasador

“Oricât de mici sunt schimbările care vin dintr-o decizie proprie, presupun un proces. Procesul este accelerat când ai ajutoare de nădejde sau întâmplări fericite care să te impulsioneze..”

Ikea Sustenabila
Victor Kapra

Victor Kapra

Blogger

“Anul acesta, în etapa a treia a experimentului, a venit rândul a 20 de familii, clienți obișnuiți, dar care s-au dovedit pasionați de tema viață sustenabilă..”

Ikea Sustenabila
Adela Pârvu

Adela Pârvu

Blogger

“Sunt idei simple, care s-au dovedit și eficiente pentru că acum spațiul nostru de lucru arată plăcut, dar mai mult, ne-am obișnuit să selectăm gunoiul.”