Felicia Ienculescu-Popovici

Felicia Ienculescu-Popovici

Ambasador

Schimbări mici, economii mari - etapa 2

Share pe

Canicula aduce modificări în alegerea meniului, ca să evităm să stăm prea mult în bucătărie, deasupra oalelor fierbinți. Am început să folosesc mai des Wok-ul OUMBÄRLIG, alegând să gătim paste sau feluri de mâncare chinezească pentru rapiditatea cu care se gătesc și pentru faptul că orice ar fi, mâncare vegetariană sau cu carne, se prepară rapid și foarte comod, datorită înălțimii marginilor tigăii. Am descoperit că dacă combini gătitul în wok cu gătitul pe plita portabilă TILLREDA (plită cu inducție), pregătirea unor feluri de mâncare destul de sofisiticate se poate face chiar și în 15-30 minute. Dacă pui plita mobilă într-un balcon sau în curte, nici nu mai ai nevoie de hotă, iar gătitul devine foarte eficient energetic iar statul  ‘în bucătărie’ devine stat pe balcon sau în curte.

Am început să folosesc mai des pe plita cu inducție din Centrul Green Mogo ceainicul de inox VATTENTÄT, pentru că la noi vin foarte mulți vizitatori care doresc chiar și vara un ceai verde, negru sau de fructe, așa că avem nevoie de apă fierbinte pentru ceai. Pentru că ceainicul fluieră când s-a fiert apa, e simplu să eviți să-l uiți pe plită, riscând evaporarea completă a apei și arderea recipientului. De asemenea, combinația dintre ceainic și plita cu inducție reduce timpul de așteptare.

Casoletele de sticlă cu capac de plastic FÖRTROLIG au devenit nelipsite din frigider, pentru a depozita pentru mai multe zile fructe, legume, semințe sau chiar și o porție de mâncare rămasă pentru cină sau pentru a doua zi de la prânz. Faptul că se spală ușor și nu prind niciodată miros – chiar dacă pui ceapă sau usturoi! – e un lucru minunat, care te ajută să nu consumi inutil apă. Pe lângă faptul că mâncarea păstrată în frigider în recipiente etanșe nu mai prinde ‘miros’ de frigider (capacul cu prindere în 3 puncte chiar etanșează vasul de sticlă), nu mai e nevoie de folia alimentară de plastic, ceea ce înseamnă că poluăm mai puțin mediul cu un material care se degradează în sute de ani.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Mihaela Orzață

Mihaela Orzață

Angajat IKEA

“Mi-aş dori să văd cât mai mulţi dintre noi participând la acţiuni de conservare şi ameliorare a mediului înconjurător..”

Ikea Sustenabila
Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

“Acest proiect nu se termină cu ultima poveste. Ceea ce a fost un proiect minunat va continua pentru noi și pentru cei pe care am reușit să îi îndrumăm spre un stil de viață sustenabil..”

Ikea Sustenabila
Daniela Popovici

Daniela Popovici

Ambasador

“Vorbeam deunăzi cu un coleg mai în vârstă de la serviciu despre cum urma el să iasă la pensie în curând și să se retragă în căsuța familiei la tară, să ducă un trai lipsit de stres, acordându-și mai m.”