Mihaela Drăguș

Mihaela Drăguș

Ambasador

Pungile magice depozitul preferat al mâncărurilor și pieselor de LEGO

Share pe

Bună dragilor,

Revin cu următoarele mele experiențe legate de produsele IKEA. Astăzi vreau să evidenţiez rolul pungilor ISTAD (foto 1) şi FÖRNYBAR (foto 6). Pungile par banale în gospodărie..de care o fi, îmi ziceam în urmă cu ceva timp. Totuşi, când am le-am încercat pe cele luate prin programul „Schimbări mici, economii mari”, mi-am schimbat părerea .

 

Astăzi vă povestesc despre cât de folositoare îmi sunt !

 

În primul rând, atunci cand le cumperi nu trebuie să te gândeşti unde să le depozitezi pentru a fi uşor de utilizat. Au ele un ambalaj, care se deschide uşor atunci cand le utilizezi. Tot uşor şi, mai ales, eficient este să le foloseşti.

 

Fructe, legume, carne...şi câte alte lucruri nu depozităm în congelator (sper să vă rezumaţi doar la alimente). Cu ajutorul pungilor FÖRNYBAR (foto 6), congelatorul meu arată ordonat, iar eu sunt foarte mulţumită. Deoarece pe pungi se poate scrie cu o cariocă foarte uşor şi poţi bifa luna în care ai pus produsul în congelator. Te ajută mult acest lucru, deoarece mâncarea se poate consuma corect, în funcţie de preferinţe, dar şi în funcţie de valabilitate/prospeţime (foto 8).

 

Pungile ISTAD au două mărimi, (foto 2), aşa că pot decide care e potrivită, în funcţie de ce am de gând să pun în ele....legume, fructe, verdeaţă, jucării. Le iau şi în excursii.

 

Eu, de exemplu, sunt plăcut surprinsă de aceste pungi resigilabile ISTAD, pe care le folosesc pentru a depozita diferite alimente în frigider sau le iau cu cu mine la birou, încărcate cu fructe de sezon. Ce îmi place e că atunci când sunt pe fugă dimineața îmi pun câteva fucte în punguţa mea (foto 3)... şi atunci când ajung la birou nu trebuie să le caut prin geantă. Sunt tot acolo, datorită capătului resigilabil. Ce fac când ajung acasă? Le spăl şi le refolosesc (foto 4). De multe, multe ori.

 

Am un pachet de pungi din luna mai şi încă mai am stocuri, deşi, aproape zilnic sunt folosite. Economie de bani şi sustenabilitate!

 

De altfel şi fiul meu, Luca, e încântat. El le utilizează la depozitarea jucăriilor Lego (foto 5). Acestea fiind resigilabile sunt uşor de utilizat de copii, care le pot deschide şi închide singuri, fără ajutorul unui adult. Se vede de ce (foto 7)!

 

Tot în camera lui Luca şi-au făcut loc şi, mai ales, au făcut loc cutiile de depozitare SKUBB.

Jucării, haine, lenjerie, câte lucruri nu se adună în camera unui copil. Dintre toate, la noi cel mai mult s-au adunat jucăriile. Cele la care nu vrem să renunţăm (încă) şi-au găsit locul în cutia SKUBB (foto 9). Când Luca îşi doreşte, le ia din nou la joacă! Sunt la îndemână (foto 10 )!

 

Tot în categoria recipiente must have pentu mine, sunt şi caserolele FÖRTROLIG. Deşi în comerţ se găsesc multe variante de acest fel, iar unele pot avea un preţ tentant, ţin să vă relatez experienţa mea. Am acasă atât casolete IKEA, cât şi unele cumpărate de la alte magazin. Din păcate, am găsit în acestea din urmă destul de multe molii alimentare, care intră uşor în recipient datorită lipsei unei garnituri de calitate. Datorită garniturii speciale din silicon,nici urmă de molie în casoletele de la IKEA! Acestea îmi fac gătitul mult mai plăcut prin faptul că au capac transparent, de calitate, pot fi folosite în cuptor (fără capac), în frigider, în congelator! (foto 12). Familia mea le iubeşte !

 

Pe curând !

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Felicia Ienculescu-Popovici

Felicia Ienculescu-Popovici

Ambasador

“Toamna se numără nu doar bobocii, ci și borcanele cu zacuscă. Obiceiul acesta de conserva alimente precum vinetele, ardeii și roșiile sub formă de zacuscă este unul foarte sustenabil.”

Ikea Sustenabila
Petra Cristina Ene

Petra Cristina Ene

Blogger

“Am făcut primii pași în transformarea casei mele într-un loc sustenabil, ce nu doar că mă ajută să am un stil de viață mai sănătos și prietenos cu natura, dar și să ecomisesc.”

Ikea Sustenabila
Adela Pârvu

Adela Pârvu

Blogger

“Știi, chiar mă amuză când lumea mă întreabă unde este situată vila în care locuiesc. Nu, nu locuiesc în nicio vilă și nu, nu-mi doresc una..”