Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

Planeta nu are nevoie de noi. Noi avem nevoie de ea!

Share pe

Iată că suntem pe ultimii 200 de metri cu acest proiect și suntem din ce în ce mai bucuroși de rezultate.

Pe lângă cele financiare, am observat o schimbare în bine în familia noastră. De fiecare dată când facem ceva care poate ajuta nu doar buzunarul, dar și natura, avem un sentiment de satisfacție.

Și chiar dacă veți spune că suntem doar una-două-trei persoane care facem asta...adunați suntem mult mai mulți. Și DA, putem avea un impact asupra mediului și a educației. Suntem la început, dar încrezători că din ce în ce mai mulți oameni vor conștientiza că planeta nu are nevoie de noi. NOI AVEM NEVOIE DE EA! Și astfel vom reusi să dăm mai departe urmasilor o planetă mai curată.

Reciclarea merge în continuare foarte bine! Din ce în ce mai mulți vecini reciclează după ce am făcut contract cu o firmă de specialitate. Cifrele sunt cam așa: la un bloc de 28 de apartamente, lunar se colectează în jur de 0.5 tone de deșeuri de carton, 0.6 tone de deșeuri de plastic și 0.9 tone de deșeuri de sticlă. Lunar, aceste cifre urcă și suntem foarte bucuroși că tot mai mulți vecini aleg să recicleze.

Noi folosim coșurile pentru reciclare FILUR si KNODD. Am redus numărul de saci menajeri și săptămânal umplem coșul KNODD de 40 de litri. Nu mai folosim saci și pentru coșurile de reciclare. Am ales să mergem direct cu ele pentru a le goli.

Folosim uscătorul de salată TOKIG care ne ajută să scăpăm de excesul de apă de pe salate și alte verdețuri. Apa colectată o turnăm mai departe la flori.

Nimic nu se aruncă, totul se reciclează!

 

Oala cu capac din fontă SENIOR face mâncarea să fie gata mai repede și le ține calde mai mult timp.

Gătim sănătos la aburi cu oala OUMBÄRLIG și sitele STABIL pe care le stivuim pentru a economisi timp și resurse.

Becurile RYET LED ne luminează viața și factura la energia electrică. Am pus becul LED în dreapta și se vede clar că acesta luminează mult mai bine decât cele din stânga.

Indexul se micșorează din ce în ce mai mult chiar dacă nopțile devin mai lungi. (de la aproximativ 84 am ajuns la o medie de 65 KW).

Caserolele de sticlă FÖRTROLIG sunt printre preferatele noastre pentru că ducem mâncare sănătoasă la pachet la locul de muncă și nu trebuie să mai folosim și alte vase pentru încălzire și consum. Sunt atât de îndrăgite încât ne-am dus și am mai cumpărat.

Prelungitorul cu 8 prize ne-a salvat din îmbârligătura de cabluri și ne-a organizat mai bine spatele biroului.

Așadar, numai rezultate pozitive cu soluțiile și ideile de la IKEA.

FILUR

Coş cu capac, alb, 42l

39,90 lei

Coş de gunoi pentru sortarea deşeurilor usor de curăţat şi de întreţinut datorită colţutilor rotunjite.

KNODD

Coş cu capac, metal galvanizat, 40l

69,90 lei

Coş de gunoi cu capac pentru sortarea deşeurilor, usor de curăţat şi de întreţinut. Poate fi folosit in orice fel de încăpere.

RYET

BecLED E27 400lm, glob opal

4,50 lei

OUMBÄRLIG

Oală+capac

44,90 lei

TOKIG

Uscător salată

24,90 lei

FÖRTROLIG

Recipient alimente, set 3buc., sticlă transparentă

49,90 lei

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Daniela Popovici

Daniela Popovici

Ambasador

“Am obiceiul de a răspunde cu sinceritate, cât mai aproape de ceea ce eu consider a fi adevărat, ori de câte ori sunt întrebată, fie că o fac prin viu grai sau în mediul virtual..”

Ikea Sustenabila
Daniela Preoteșescu

Daniela Preoteșescu

Ambasador

“Am ajuns la sfârșitul campaniei “Schimbări mici, economii mari” și mă bucur extrem de tare că am avut șansa să cunosc oameni frumoși, interesați de subiecte adevarăte, care își doresc să facă schimbăr.”

Ikea Sustenabila
Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

“Iată că suntem pe ultimii 200 de metri cu acest proiect și suntem din ce în ce mai bucuroși de rezultate..”