Floriana Taitiș

Floriana Taitiș

Ambasador

Oricine își dorește poate să ducă o viață mai sustenabilă

Share pe

Mai repede decât mă așteptam a venit și finalul proiectului “Schimbări mici, economii mari”. Acesta, din punctul meu de vedere, și-a îndeplinit scopul de a-mi demonstra că este posibil să ai o viață mai sustenabilă făcând niște schimbări mici în casă și adoptând câteva obiceiuri noi.

Ne-am întâlnit cu prilejul ultimului seminar în Mogoșoaia la Centrul Green Mogo (un  loc aproape ireal de la care nu mai puteam să îmi iau ochii) pentru a schimba impresii și a discuta fiecare despre experiențele noastre. Nu voi intra în prea multe detalii însă pot spune că atmosfera generală era una foarte veselă, toata lumea era entuziasmată de ce realizase și dornică să meargă mai departe cu acest stil de viață nou descoperit și testat.

În ceea ce mă privește pot spune că am avut rezultate măsurabile și constante: în continuare colectez selectiv și reciclez metal, sticlă și hârtie, nu am mai cumpărat nici măcar o baterie nouă în mai bine de 7 luni (m-am limitat la acumulatorii LADDA achizitionați la începutul proiectului) și am optat pentru becuri LED și pentru restul zonelor din casă pentru a avea o factură mai mică la electricitate. Cu bucurie vreau să spun că am prieteni pe care i-am convins să încerce și ei să își gestioneze deșeurile corect, lucru care m-a surprins foarte tare când l-am aflat.

Dintre toate produsele achiziționate mă declar irevocabil îndrăgostită de setul de cultivat VAXER pe care îl pun la treabă și care până acum nu m-a dezamăgit. M-am specializat pe cultivat rucola și două tipuri de busuioc pentru “consum propriu”. Am o satisfacție uriașă când văd plăntuțele cum cresc de la o zi la alta iar când ajung să le și folosesc efectiv în bucătărie bucuria e și mai mare. La următoarea vizită în IKEA intenționez să îmi cumpăr și alte tipuri de semințe pentru a-mi extinde cultura.

Dacă ar fi să trag niște concluzii la finalul acestui proiect, pe primul loc ar fi faptul că oricine își dorește poate să ducă o viață mai sustenabilă. Chiar dacă România mai are mult până să intre în rând cu celelalte țări europene, fiecare dintre noi poate să contribuie la schimbare. Informații există peste tot, trebuie doar să vrei să le găsești- aici eu am avut noroc pentru ca în cadrul proiectului mi-au fost servite pe tavă, iar produsele necesare pentru a începe să duci un astfel de stil de viață devin și ele ușor de achiziționat (de la IKEA și nu numai). Consider că pentru mine acesta a fost începutul și sunt decisă să continui în modul acesta.

LADDA

Set 4 acumulatori AA

34,90 lei

Acumulator LADDA ce poate fi utilizat imediat.

KRYDDA / VÄXER

Kit plntr/8ghv

424.5 lei

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Alegeți să trăiți frumos și să vă bucurați de plăcerile simple ale vieții. Chiar și în această abordare, este design! .”

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Suntem o familie consumatoare, cu un copil care descoperă lumea și automat mediul înconjurător, dar sistemul lui de referință suntem noi și casă în care locuiește..”

Ikea Sustenabila
Alina Ciorgan

Alina Ciorgan

Ambasador

“Suntem în luna octombrie și au trecut 6 luni de când programul IKEA "Schimbări mici, economii mari" m-a inspirat și ajutat în demersul meu de a avea un trai cât mai sustenabil..”