Cristina Plămadă

Cristina Plămadă

Ambasador

M-am înscris in proiectul Schimbări Mici, Economii Mari

Share pe

Totul a început odată cu participarea mea la acest proiect. Curiozitatea și dorința de a încerca să devin mai eficientă în consumul/reciclararea resurselor au fost stârnite în urma unei vizite în Germania, o țară care a învățat să aibă grija ce/cât consumă, dar mai ales cum să recicleze deșeurile. Așa că am decis să scriu părerea mea în acest sens și iată că, acum, am ocazia să menționez câteva aspecte chiar din proprie perspectivă. 


Împreună cu ceilalți participanți, am luat parte la primul workshop în care am primit sfaturi și răspunsuri la întrebări legate de subiectul sustenabilității. Acolo am întâlnit oameni cu adevărat implicați din dorința de a produce modificări atât în viața lor, cât și în privința mediului înconjurător. Pentru că schimbările mici, cu cât sunt mai multe, pot avea un impact mare în jur.


Așa că am facut o listă cu produse IKEA din gama celor sustenabile și am pornit la drum în acest proiect. Ne-am întâlnit într-o zi prestabilită și le-am selectat din magazin. Cum orice vizită în IKEA se lasă cu idei noi și mai multe cumpărături decât cele plănuite, evident că am gasit și alte obiecte care să le completeze pe cele selectate în cadrul proiectului :) 


Odată ajunși acasă am montat/reamenajat pe etape, astfel încât IKEA ne-a dat "treabă" pentru zile bune. Am înlocuit toate becurile din casă (nu au fost puține de schimbat, având în vedere că doar una dintre lustre are 7 becuri :) ). Apoi am pus storuri pentru aproape toate geamurile din casă, mai exact pentru cele ce primesc lumină naturală directă. Am schimbat perdelele, am pus draperii, am separat pilote și așternuturi în cutii de depozitare sub pat. Ne-am bucurat de noile obiecte așa cum se bucură copiii când primesc jucării.Să trecem la partea de feedback. Iubesc lumina caldă (asemănătoare cu cea naturală) pe care o avem de când am schimbat becurile. Storurile din hârtie mi se par foarte practice și totodată dau un aspect frumos încăperilor. Pilota de vară pe care am ales-o este exact ce aveam nevoie pentru aceasta perioadă a anului. Toate cutiile pe care le-am luat și-au găsit din prima clipă funcționalitatea :) Casa noastră este una mică și destul de aglomerată, așa că ne dorim foarte mult să îmbunătățim partea de organizare. În continuarea cuvintelor, voi lăsa materialele foto să vorbească pentru noi.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Silvia Iaurum

Silvia Iaurum

Ambasador

“Alegerea produselor nu a fost dificilă, aveam de dinaintea participării la proiect o listă de produse pe care voiam să o achiziționez treptat..”

Ikea Sustenabila
Andreea Georgescu

Andreea Georgescu

Ambasador

“Au trecut deja aproape 4 luni de la începerea proiectului..”

Ikea Sustenabila
Alina Ciorgan

Alina Ciorgan

Ambasador

“Programul "Schimbări mici, economii mari" a început cu un seminar în care ne-am familiarizat cu domeniile în care putem crește sustenabilitatea.”