Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

Design și ecologie pentru o viață sustenabilă - IKEA România

Share pe

Oameni și povești sustenabile | Ina Mojoiu

Voila, a venit momentul să vă spun - că tot suntem în mijlocul campaniei O viață mai sustenabilă la tine acasă, marca IKEA România - cum ne-am împrietenit cu produsele brandului amintit mai sus și cum se simt aceste #schimbarimici. 

Aș vrea să subliniez în primul rând că dincolo de atitudinea eco, există și alegerea din punctul de vedere al designului obiectelor pe care le-am ales. Deci, designul de produs pentru mine a cântărit foarte mult atunci când am ales să fac schimbări. Nu știu cât la sută sunt un exemplu în acestă abordare eco, pentru că toată această implicare în campanie m-a provocat să îmi urmăresc comportamentul eco și am realizat că am o problemă cu consumul de apă. La capitolul energie stăm bine toți membrii familiei, se pare că acest obicei de a ne folosi de lumina artificială a fost ușor de corectat odată ce am adus ca noutate în casă, ledurile pe senzori. Această schimbare ne-a prins foarte bine, la toți, plus că produsele de la IKEA România din această categorie sunt funcționale, performante și au un design cu care ți-e drag să te înconjori. Strategic am ales locuri unde să le instalăm și ne-am dat seama că este mult mai ușor și mai practic, să le ai, deci o schimbare mare cu adevărat. 

Consumul de apă rămâne o problemă la noi acasă, fiind destul de mare și de multe ori un gest pe care nu reușim să îl contorizăm exact așa cum trebuie.

La noi acasă s-au întâmplat cam așa lucrurile în această perioadă a campaniei de sustenabilitate: 

  1. Copilul de aproape 4 ani înțelege că un consum de energie electrică excesiv nu face bine atât din punct de vedere financiar cât și a utilității. 

  2. Încercăm pe cât posibil să nu mai risipim apă, asta fiind un punct sensibil în cazul tuturor membrilor familiei. 

  3. Produsele pe care le-am înlocuit sunt absolut utile, au garanție, se comportă bine, sunt de calitate și nu în ultimul rând, au design, ceea ce din punctul meu de vedere este o condiție esențială. 

  4. Încărcătorul de baterii este genial, cred că trebuie să existe în fiecare casă. 

  5. Să încercăm să fim consumatori inteligenți este un must! 

Am să vă spun exact ce am schimbat, ca să vă faceți o idee. Am înlocuit bateriile de chiuvetă din zona bucătăriei și a băii. Sunt extrem de mulțumită de ele, se reglează ușor presiunea, se manevrează foarte ușor, se întrețin cu un minim de atenție și au, evident, design. 

Ledurile sunt preferatele noastre acum, au un format simplu, practic și util. Deci, cam tot ce trebuie să aibă. Le-am instalat în camera copilului și la bucătărie, ca să economisim energie electrică. 

Am început să folosim pentru exterior, la curte, lampioane solare, practic se încarcă cu lumină solară, iar seara luminează pe senzori, sau tot timpul, pentru că au o funcție pe care o setezi, și sunt absolut spectaculoase, frumoase și practice. 

Plus încă o serie de schimbări în ce privește zona bucătăriei, pentru gătit, contenitoare și vase care ajută foarte mult la păstrarea prospețimii alimentelor, a gătitului mult mai rapid și mai sănătos.

Într-un ultim material cu care voi reveni curând, vă voi spune cum ne-a schimbat pe noi această experiență. 

Cred că totul depinde de ceea ce contează pentru fiecare în parte, pentru ca schimbarea să intervină în viețile noastre. 

Alegeți să trăiți frumos și să vă bucurați de plăcerile simple ale vieții. Chiar și în această abordare, este design! 

GLITTRAN

Baterie bucătărie, neagră

490 lei

Baterie pentru bucătarie cu funcție de reducere a fluxului apei fără a afecta presiunea; economisește apă și energie.

STABIL

Carte REȚETE CU RESPECT PENTRU MEDIU

59,90 lei

Cartea include 101 reţete - fiecare cu 3 reţete cu idei isteţe pentru a nu irosi mâncarea.

RIGGAD

Veioză LED cu încărcător wireless

290 lei

Veioză de birou care economisește până la 85% energie, datorită becurilor LED cu consum redus și durată mare de viață. Se poate încărca și la portul USB al computerului.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Aiza Botezatu

Aiza Botezatu

Ambasador

“Toate produsele IKEA pe care le-am ales și-au găsit în final locul perfect în familia noastră..”

Ikea Sustenabila
Anca Bîrlă

Anca Bîrlă

Ambasador

“După o perioadă în care în căminului nostru i s-au adăugat mai multe produse IKEA, a sosit momenul să vedem efectul acestor #schimbarimici..”

Ikea Sustenabila
Anca Bîrlă

Anca Bîrlă

Ambasador

“Cel de-al 3-lea episod al „aventurii” sustenabilității IKEA vine după perioada unei frumoase vacanțe petrecută cu familia în țară..”