Daniela Preoteșescu

Daniela Preoteșescu

Ambasador

De ce m-am înscris în proiect? - partea a 2 a

Share pe

A trecut deja ceva timp de când m-am alăturat proiectului Schimbări mici, economii mari" și pot spune că sunt și mai entuziasmată decat la început. Avem produsele acasă și ne bucurăm în fiecare zi de cel puțin unul dintre ele. Încet-încet se văd și roadele muncii depuse atunci când am scotocit site-ul IKEA în lung și în lat căutând acele produse care să facă diferența în casa noastră.

Să încep cu începutul și anume cu becurile LED. Evident am ales să schimbăm cam tot ce s-a putut prin casă și impactul a fost destul de însemnat. În primul rând că lumina este mult mai plăcută ca înainte și în al doilea rând și consumul s-a redus cu 20%.

Alt produs extrem de folositor este uscătorul de rufe PRESSA de care pur și simplu ne-am îndrăgostit. Este atât de practic mai ales acum vara pe balcon. Rufele se usucă instant și astfel am început să scădem viteza de centrifugare de la mașina de spălat, reducând astfel și consumul de energie. La rufele de zi cu zi deja centrifugăm la cea mai mică viteză.

În camera copiilor este în sfârșit ordine în ceea ce înseamnă desene și hârtii. Dacă înainte erau hârtii peste tot prin cameră și nici nu mai știam care sunt scrise, care trebuie aruncate, care pot fi refolosite, acum cu noul support de ziare de la KVISSLE am rezolvat această problemă. Hârtiile sunt într-o singură parte a camerei, pot fi luate cu ușurință de către copii și cu siguranță am redus consumul de papetărie datorită unei organizări bune. L-am responsabilizat până și pe băiețelul cel mare referitor la consumul său de hârtie și încercăm să îi reamintim în mod constant ce impact au deșeurile asupra mediului înconjurător.

Folosim cu succes și storul TUPPLUR care în această perioadă călduroasă ne apără de razele soarelui mai ales spre dimineață. Somnul este astfel mult mai dulce și odihnitor atât pentru noi adulții cât și pentru bebe care doarme fix lângă geam. Pe timp de vară am renunțat să îl mai ridicăm la noi în cameră pentru că am observat că ne ajută și să menținem o temperatură respirabilă.

În ultimele vacanțe am apucat să testăm și cele 5 caserole REDA care ne-au încântat de la prima folosire. Sunt extrem de compacte dar în același timp încăpătoare. Se curăță extrem de ușor, nu păstrează mirosuri și au un aspect foarte plăcut. La prima ieșire la iarbă verde le-am inaugurat cu succes și au fost suficiente pentru a ne organiza o cină în familie. Le folosim cu succes și în frigider pentru a păstra alimentele proaspete mai mult timp și a reduce risipa de mâncare.

Mulțumim că ne-ați oferit șansa de a face economii mari în casa noastră dar mai ales ca ne-ați făcut să conștientizăm că schimbările mici pot face diferența.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Suntem o familie consumatoare, cu un copil care descoperă lumea și automat mediul înconjurător, dar sistemul lui de referință suntem noi și casă în care locuiește..”

Ikea Sustenabila
Alina Ciorgan

Alina Ciorgan

Ambasador

“E în continuă schimbare, doar ne priește modul de viață sustenabil pe care îl implementăm de o vreme..”

Ikea Sustenabila
Floriana Taitiș

Floriana Taitiș

Ambasador

“Au trecut aproximativ 3 luni de când m-am implicat în proiectul IKEA. Am făcut deja câteva schimbări mici care transformă casa mea într-un loc mai sustenabil și rezultatele încep să se vadă..”