Daniela Preoteșescu

Daniela Preoteșescu

Ambasador

Cum am devenit mai conștienți de modul în care trăim

Share pe

Am ajuns la sfârșitul campaniei “Schimbări mici, economii mari” și mă bucur extrem de tare că am avut șansa să cunosc oameni frumoși, interesați de subiecte adevarăte, care își doresc să facă schimbări, atât în viețile lor, cât și să se implice activ în comunitatea din care fac parte.

Cu ocazia încheierii proiectului, am fost invitați să participăm la un seminar care s-a desfășurat într-un loc special: Centrul Green Mogo Mogoșoaia.  Acest centru este un spațiu dedicat dialogului despre clădiri verzi și soluții pentru alegerea unui mod de viață cu impact redus asupra mediului înconjurător. Această casă verde atrage în fiecare săptămână studenți de la diferite facultăți din București (politehnică, artă, construcții) și cadre didactice, toți pasionați de natură, toți dornici să acumuleze informații despre cum se poate construi o casă altfel decât clasicele betoane. Am fost impresionată să văd în acest loc o casă cu acoperiș verde, un loc special amenajat în gradină pentru producerea naturală a compostului, un atelier foarte frumos echipat pentru a produce lucruri din materiale naturale și o sală de conferințe în care ideile noi și creativitatea sunt încurajate. De asemenea, ne-a fost prezentat pe scurt modul în care această casă funcționează, de ce s-au ales 400 de cauciucuri pentru a susține fundația, cum poți folosi cânepa, lâna sau alte materiale naturale pentru a izola pereții.

Este un proiect frumos și extrem de viu, care sunt convinsă că a necesitat extrem de multă muncă, dar care acum a prins contur și sprijină generațiile noi de constructori sau arhitecți să vadă lumea prin alți ochi și să vină cu noi idei. Centrul găzduiește evenimente săptămânal, ceea ce arată clar că lumea în care trăim se schimbă și oamenii sunt interesați de moduri naturale de a-și amenaja locuința. 

Legat de produsele IKEA, le-am observat în toate colțurile casei sau chiar și în grădină. Fie că vorbim despre ghivecele decorative, becurile LED, bucătăria complet utilată, vesela impecabilă sau piesele de mobilier, produsele IKEA se integrau perfect în conceptul Centrului Green Mogo.

Participarea la această campanie mi-a adus beneficii nenumărate, dar cel mai important dintre ele este faptul că acum toți membrii familiei au conștientizat mult mai bine că prin schimbări mici aduse casei noastre și modului în care trăim, putem face economii semnificative. Suntem mai atenți la ce și căt cumpărăm, ne interesează cum este mâncarea ambalată, ținem cont de energia pe care o consumăm zilnic, monitorizăm consumul de apă și în același timp încercăm să reutilizăm sau să reciclăm cât mai multe ambalaje.

SCHIMBĂRILE MICI POT ADUCE ECONOMII MARI!

Mulțumesc IKEA! Mulțumesc oameni frumoși!

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Mihaela Drăguș

Mihaela Drăguș

Ambasador

“Bună dragilor, Revin cu următoarele mele experiențe legate de produsele IKEA..”

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Alegeți să trăiți frumos și să vă bucurați de plăcerile simple ale vieții. Chiar și în această abordare, este design! .”

Ikea Sustenabila
Alina Ciorgan

Alina Ciorgan

Ambasador

“Programul "Schimbări mici, economii mari" a început cu un seminar în care ne-am familiarizat cu domeniile în care putem crește sustenabilitatea.”