Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

Ceea ce a fost un proiect minunat va continua pentru noi

Share pe

Acest proiect nu se termină cu ultima poveste.

Ceea ce a fost un proiect minunat va continua pentru noi și pentru cei pe care am reușit să îi îndrumăm spre un stil de viață sustenabil.

Pentru cei mai sceptici, avem la dispoziție cifre care demonstrează că acest stil de viața ajută și la economisirea banilor nu numai la satisfacția morală că ajuți natura.

Rezumând aceste 7 luni putem spune că suntem încântați și recunoscători că am fost aleși în acest program și că am reușit să ne schimbăm și mai mult stilul de viață în raport cu natura.

Apa este reciclată: colectăm apa folosită la spălatul legumelor, apa stoarsă de pe salate și apa de ploaie pentru a uda plantele din casă.

Energia electrică este folosită la nevoie. Stingem luminile în urma noastră. Folosim doar becuri LED în casă și baterii reciclabile. Per total, comparând consumul de anul trecut din aprilie până la final de octombrie cu cel de anul acesta, am reușit să scădem consumul cu 12%. Becurile LED s-au dovedit mult mai economice decât becurile ECONOMICE, oferind în același timp o luminozitate mai bună și la un preț mai scăzut.

Reciclăm deșeurile pe care le avem și vom încerca pe viitor să implementăm și reciclarea uleiului și a gunoiului menajer (cea din urmă fiind mai grea dacă stai la bloc).

Ca un imbold al participării noastre la acest proiect IKEA, reciclarea cartonului, a sticlei și a materialelor plastice a fost implementată și la bloc astfel încât și vecinii să se bucure de această initiațivă. În ultimele 6 luni, la un bloc de 28 de apartamente, lunar se colectează în jur de 0.5 tone de deșeuri de carton, 0.6 tone de deșeuri de plastic și 0.9 tone de deșeuri de sticlă.

Este foarte greu să schimbi mentalitatea oamenilor pe acest plan, inclusiv în familie....dar nu ne dăm bătuți. Sunt mici trucuri pe care orice familie le poate implementa fie pentru satisfacția personală fie doar pentru a reduce costurile la final de lună.

Internetul este plin de astfel de metode și puteți încerca și să alegeți ceea ce credeți că vi se potrivește. Luați lucrurile încet ca să nu vi se pară o corvoadă și să abandonați prea repede proiectul.

Ne despartim din păcate de acest proiect însă ramanem fideli IKEA și ideilor pe care ni le oferă pe sustenabilitate. IKEA a devenit de 9 sezoane parte din viața noastră și în fiecare an așteptăm nerăbdători catalogul pe urmatorul an. Noi îi spunem „biblia”.

RYET

BecLED E14 400lm, glob opal

19,90 lei

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Silvia Iaurum

Silvia Iaurum

Ambasador

“Iată că am ajuns la finalul proiectului, deși este ciudat deoarece nu simt că este un final, ci un început. De ce spun că este un inceput?.”

Ikea Sustenabila
Floriana Taitiș

Floriana Taitiș

Ambasador

“A venit și momentul celui de-al 3-lea articol pe parcursul proiectului Schimbări Mici, Economii Mari..”

Ikea Sustenabila
Aiza Botezatu

Aiza Botezatu

Ambasador

“Toate produsele IKEA pe care le-am ales și-au găsit în final locul perfect în familia noastră..”