Silvia Iaurum

Silvia Iaurum

Ambasador

Bucuria unui grup sustenabil

Share pe

Iată că am ajuns la finalul proiectului, deși este ciudat deoarece nu simt că este un final, ci un început. De ce spun că este un inceput? Deoarece lucrurile întotdeauna se pot îmbunătăți, iar sustenabilitatea poate fi aplicată în mai multe domenii din viața noastră, nu doar în reducerea consumului de apă și energie. Cu toții putem face mai mult pentru a ocroti mediul înconjurător, fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor copiilor noștri și a generației următoare.

Am pornit cu intenția de a reduce consumul de apă și energie și, mai ales, de a evita irosirea alimentelor. Și sunt foarte incântată să împărtășesc cu voi faptul că am reușit acest lucru. Pot spune sincer că, după aceste 6 luni, am îmbrățișat un stil de viată mai sustenabil, comparativ cu anii precedenți. Ceea ce mă surprinde după drumul parcurs este că nu simt că a fost un efort sau ceva care să ne complice viața. Din contră, produsele pe care le-am achiziționat prin intermediul proiectului ‘’Schimbări mici, economii mari’’ au fost ușor de montat și de folosit.

Mai exact, am înregistrat o economisire la apă caldă de 1 m3, la apă rece de 0.5-1 m3, iar la consumul de energie am înregistrat o reducere de 15 kwh.

Consum de Apă:

Mai  - Apa rece: Bucătărie 572 // Baie 488

         - Apa caldă: Bucătărie 351 // Baie 159

Iunie - Apa rece: Bucătărie 573 // Baie 489

          - Apa caldă: Bucătărie 352 // Baie 160

Iulie - Apa rece: Bucătărie 575 // Baie 492

         - Apa caldă: Bucătărie 352 // Baie 161

August - Apa rece: Bucătărie 577 // Baie 494

              - Apa caldă: Bucătărie 353 // Baie 162

Septembrie – Apa rece: Bucătărie 578 // Baie 496

                          -  Apa caldă: Bucătărie 354 // Baie 163

Consumul de energie:

Mai: 119 kwh (regularizare);

Iunie: 97 kwh;

Iulie: 106 kwh;

August: 110 kwh;

Septembrie: 109 kwh;

Rezultatele au fost pozitive, ceea ce m-a motivat să le spun și apropiaților mei despre cum pot face schimbări mici în gospodăria lor pentru a reduce consumul resurselor. Recunosc că nu este ușor, oamenii sunt rezistenți la schimbări, mai ales cei mai în vârstă care consideră că ‘’știu ei mai bine’’. De aceea încerc să fiu un exemplu pentru cei care ne calcă pragul și, respectiv, pentru cei cărora le împărtășesc experiența mea.

Ceea ce am apreciat mai mult decât rezultatele pozitive pe care le-am obținut au fost colegii din proiect. Faptul că acest grup de oameni sunt pasionați de mediul înconjurător, reciclare și green living mi s-a părut absolut minunat. Lucrurile se pot schimba cu noi, unul câte unul, crescând gradul de conștientizare pentru a asigura un viitor curat și sănătos copiilor noștri.

Mulțumesc IKEA și lui Mircea Ilie pentru oportunitatea participării în cadrul proiectului ‘’Schimbări mici, economii mari’’.

VÄRDESÄTTA

Oală presiune, inox

225 lei

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Floriana Taitiș

Floriana Taitiș

Ambasador

“A venit și momentul celui de-al 3-lea articol pe parcursul proiectului Schimbări Mici, Economii Mari..”

Ikea Sustenabila
Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

“Sunt 3 luni de când am început în testarea produselor IKEA. Rezultatele sunt pe măsura așteptărilor! Vă descriu pe scurt ce am reușit noi să facem în primele luni..”

Ikea Sustenabila
Aiza Botezatu

Aiza Botezatu

Ambasador

“Am început entuziasmată și curioasă și am ajuns la finalul proiectului determinată să merg mai departe..”