Florentina Irimia

Florentina Irimia

Ambasador

Proiectul „Schimbări mici, economii mari” - IKEA România

Share pe

Am descoperit proiectul „Schimbări mici, economii mari” prin intermediul chestionarului primit ca membru al clubului IKEA FAMILY. Mi-a atras atenția din mai multe motive. Am lucrat o perioadă în domeniul protecției mediului și sustenabilitatea a rămas un subiect de interes pentru mine. De asemenea, facturile din ultimele luni se ridicaseră la cote îngrijorătoare și idei noi pentru economisirea apei și a energiei electrice erau binevenite. 

M-am înscris din dorința de a susține proiecte care vizează ameliorarea impactului activității umane asupra mediului și popularizarea ideilor eco-friendly. 

Participând la acest proiect, vreau să învăț să reduc efectul pe care îl au activitățile noastre casnice asupra resurselor naturale prin adoptarea unor schimbări care să nu încarce rutina de zi cu zi și prin formarea unor deprinderi noi care ajută acest demers. Realizarea că un stil de viață sănătos poate fi adoptat ușor și micșorarea sumelor de pe facturi sunt bonusuri care nu pot fi trecute cu vederea. 
Seminarul a fost vesel și distractiv. A fost o plăcere să întâlnesc și să discut atât cu oameni care au fost implicați în edițiile anterioare ale proiectului, cât și cu ceilalți participanți. M-am bucurat să descopăr că între noi există diferențe de vârstă și preocupări, astfel asigurându-se un dialog variat și interesant. 

Am ales ca temă principală „economia de apă”, fiind domeniul în care mi-a fost cel mai greu să găsesc soluții eficace înainte. Am ales mașina de spălat vase Rengӧra și bateria Sandsjӧn pentru a reduce consumul de apă. Dar și celelalte teme mă preocupă, astfel că pentru „sortarea și reducerea deșeurilor” am achiziționat coșuri VARIERA pentru sortarea deșeurilor, iar pentru „economisirea energiei”, becuri LEDARE. 


Colectarea produselor, mai ales pentru că am avut doar două piese de ridicat, a decurs rapid și fără probleme. Într-un sfert de oră eram deja pe drum spre casă. 
Interacțiunea cu ceilalți participanți a început la seminar și a continuat în mediul online, prin intermediului grupului de Facebook, unde a fost foarte interesant de observat cum a interpretat fiecare problema sustenabilității, în general, și tema aleasă, în particular. 
 

SANDSJÖN

Baterie bucătărie monocomandă, cromată

320 lei

Baterie pentru bucătarie cu funcție de reducere a fluxului apei fără a afecta presiunea; economisește apă și energie.

RENGÖRA

Maşină de spălat vase încorporată, gri, clasă energetică A+

1.470 lei

Economisește apă și energie deoarece se pot spăla până la 13 seturi simultan cu doar 12 litri de apă. Iar timpul economisit îl poți folosi să te relaxezi!

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Mihaela Drăguș

Mihaela Drăguș

Ambasador

“Am început programul Schimbări mici, economii mari de la 01.05.2017, iar de atunci am încercat să îmi fac o părere cât mai corectă despre produsele IKEA din program..”

Ikea Sustenabila
Anca Bîrlă

Anca Bîrlă

Ambasador

“Iată că am ajuns și la sfârșitul proiectului SMEM – o spun cu părere de rău, pentru că a fost o experiență minunată, dar sunt convinsă că rămân câteva ecouri importante în urma acesteia..”

Ikea Sustenabila
Bogdana Dobre

Bogdana Dobre

Blogger

“Ce mi-am propus cu acest experiment? Ca în decurs de două luni, într-o prima fază (cât durează campania) să punem în căminul nostru bazele a ceea ce sperăm noi că va fi o casă cât mai sustenabilă.”