Cristina Plămadă

Cristina Plămadă

Ambasador

Schimbări mici, economii mari – sfârșit și început

Share pe

Ultimul seminar IKEA s-a desfășurat în locația Green Mogo. De data aceasta l-am invitat și pe partenerul meu să mă însoțească, fiind vorba despre închiderea  unui proiect din care am facut parte în egală măsură, deoarece locuim împreună, iar el a fost alături de mine înca din prima zi. Am citit câte ceva înainte să ne prezentăm acolo, însă ce ne-a surprins a fost că în realitate este mult mai inspirațional acest loc. Nici unul dintre noi nu am crezut că e posibil ca la o aruncătură de băț de București, cineva să creeze o casă sustenabilă în toate sensurile acestui cuvânt. De când pășești în acest loc și începi să discuți cu familia Ienculescu-Popovici, îți dai seama cât de mult înseamnă pentru ei această casă. Au pus suflet în tot ce au construit și încearcă să găsească în continuare idei noi și să le aplice. Jos pălăria pentru acești oameni și pentru ce au realizat ei! Casa de la Green Mogo este oaza de inspirație pentru mulți dintre noi.

Acum să revenim la „oile noastre”,  anume la proiectul “Schimbări mici, economii mari” și la ceea ce am învățat pe toată durata acestuia. Pot spune că deși suntem foarte diferiți și avem nevoi diferite, noi, cei înscriși în acest proiect avem un scop comun: acela de a deveni mai efiecienți/economi în consumarea resurselor, mai practici în găsirea unor metode noi pentru a duce o viață sustenabilă și de a transmite mai departe acest mesaj prin puterea propriului exemplu.

Consider ca un mare plus în a fi ambasador IKEA este acela de a putea răspândi în rândul familiei și al prietenilor, informații despre economiile noastre și de a le împărtăși ce am învățat noi până acum din această colaborare. Pe parcursul acestor luni am avut ocazia să stârnesc atenția celor din jurul meu povestind despre cum am ajuns să particip și ce presupune acest proiect. Trebuie să vă spun că lumea a fost atentă și majoritatea au devenit curioși să încerce și ei să aducă mici schimbări în ideea de a economisi resurse. Cred că până la urmă aceasta și este ideea, anume de a crește “awareness-ul” oamenilor prin intermediul nostru, al ambsadorilor. Din aproape în aproape rezultatele încep să apară!

Micile noastre schimbări au adus economii mari și îmi doresc ca această experiență să fie doar un prim pas al parcursului nostru spre o viață sustenabilă. Cu siguranță vom căuta alte proiecte de aceeași natura în care să ne implicăm!

"Dacă tu crezi că eşti prea mic să faci o diferenţă, încearcă să dormi în cameră cu un ţânţar." - Dalai Lama XIV

LEDARE

Bec LED, 600 lumeni, intensitate reglabilă, glob transparent

34,90 lei

LED-urile consumă cu aproximativ 85% mai puţină energie şi durează de 20 de ori mai mult decât becurile incandescente. Intensitate reglabilă a lumii.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Mariana Dumitrescu

Mariana Dumitrescu

Ambasador

“Luna februarie a acestui an a trecut așa, degeaba, monotonă și tristă. În ultima zi a acesteia am primit un mail interesant, pe care l-am întors pe toate părțile..”

Ikea Sustenabila
Petra Cristina Ene

Petra Cristina Ene

Blogger

“Dacă am putea îmbina economia acasă cu un interior sustenabil și prietenos cu mediul înconjurător fără cheltuieli mari și fără să ne schimbăm radical stilul de viață? .”

Ikea Sustenabila
Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

“Iată că suntem pe ultimii 200 de metri cu acest proiect și suntem din ce în ce mai bucuroși de rezultate..”