Cristina Plămadă

Cristina Plămadă

Ambasador

M-am înscris in proiectul Schimbări Mici, Economii Mari

Share pe

Totul a început odată cu participarea mea la acest proiect. Curiozitatea și dorința de a încerca să devin mai eficientă în consumul/reciclararea resurselor au fost stârnite în urma unei vizite în Germania, o țară care a învățat să aibă grija ce/cât consumă, dar mai ales cum să recicleze deșeurile. Așa că am decis să scriu părerea mea în acest sens și iată că, acum, am ocazia să menționez câteva aspecte chiar din proprie perspectivă. 


Împreună cu ceilalți participanți, am luat parte la primul workshop în care am primit sfaturi și răspunsuri la întrebări legate de subiectul sustenabilității. Acolo am întâlnit oameni cu adevărat implicați din dorința de a produce modificări atât în viața lor, cât și în privința mediului înconjurător. Pentru că schimbările mici, cu cât sunt mai multe, pot avea un impact mare în jur.


Așa că am facut o listă cu produse IKEA din gama celor sustenabile și am pornit la drum în acest proiect. Ne-am întâlnit într-o zi prestabilită și le-am selectat din magazin. Cum orice vizită în IKEA se lasă cu idei noi și mai multe cumpărături decât cele plănuite, evident că am gasit și alte obiecte care să le completeze pe cele selectate în cadrul proiectului :) 


Odată ajunși acasă am montat/reamenajat pe etape, astfel încât IKEA ne-a dat "treabă" pentru zile bune. Am înlocuit toate becurile din casă (nu au fost puține de schimbat, având în vedere că doar una dintre lustre are 7 becuri :) ). Apoi am pus storuri pentru aproape toate geamurile din casă, mai exact pentru cele ce primesc lumină naturală directă. Am schimbat perdelele, am pus draperii, am separat pilote și așternuturi în cutii de depozitare sub pat. Ne-am bucurat de noile obiecte așa cum se bucură copiii când primesc jucării.Să trecem la partea de feedback. Iubesc lumina caldă (asemănătoare cu cea naturală) pe care o avem de când am schimbat becurile. Storurile din hârtie mi se par foarte practice și totodată dau un aspect frumos încăperilor. Pilota de vară pe care am ales-o este exact ce aveam nevoie pentru aceasta perioadă a anului. Toate cutiile pe care le-am luat și-au găsit din prima clipă funcționalitatea :) Casa noastră este una mică și destul de aglomerată, așa că ne dorim foarte mult să îmbunătățim partea de organizare. În continuarea cuvintelor, voi lăsa materialele foto să vorbească pentru noi.

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Floriana Taitiș

Floriana Taitiș

Ambasador

“IKEA e minunată! O să spun asta încă de la inceput ca să fiu sigură că nu îmi scapă pe parcursul articolului.”

Ikea Sustenabila
Daniela Preoteșescu

Daniela Preoteșescu

Ambasador

“În primul rând vreau să vă zic că urmăresc postările IKEA cu mare interes... fie că deschid direct site-ul, văd postările de pe Facebook sau, de cele mai multe ori, răsfoiesc newsletter-ul..”

Ikea Sustenabila
Mihaela Drăguș

Mihaela Drăguș

Ambasador

“Bună dragilor, Revin cu următoarele mele experiențe legate de produsele IKEA..”