Anca Bîrlă

Anca Bîrlă

Ambasador

Inspirație în locuri neașteptate

Share pe

Astfel, și după încheierea acestui proiect, voi utiliza în continuare produsele IKEA, produse care s-au demonstrat foarte eficiente ca ajutoare în încercarea mea de de a obține o viață cât mai sustenabilă: reducerea consumului de apă cu aproximativ 20%, sortarea mai eficientă a deșeurilor, reducerea consumului de energie electrică, etc. Cred că simplul fapt că au garanții mari, de exemplu bateriile de apă - 10 ani, setul de oale IKEA 365+ de 15 ani, mă ajută ca pe termen lung să fac economii cu achiziția de alte produse de acest gen.

            În cadrul proiectului am folosit câteva produse, dar plănuiesc să încerc și alte produse din portofoliul IKEA, pentru că mai sunt o multitudine de produse care sunt create tocmai în vederea obținerii sustenabilității în viața de zi cu zi: led-uri, storuri, caserole, chiar să încerc mini-serele pentru a cultiva diverse plante, etc.

Un alt efect al proiectului, întâlnirile din cadrul său au făcut posibilă o interacțiune cu oameni cu preocupări comune legate de asigurarea sustenabilității, pornind de la viața în familie, cât și în cadrul comunității. Aceste întâlniri au culminat cu vizita la centrul Green Mogo, a cărui gazdă minunată a fost colega noastră Felicia, care ne-a răspuns cu zâmbetul pe buze la mulțimea noastră de întrebări. Sincer, proiectul de la Mogoșoaia mi s-a părut un pic SF pentru realitatea noastră românească, dar m-a făcut și să fiu mai optimistă într-un viitor mai verde, pentru că, iată, totuși se poate! Felicitări familiei Ienculescu-Popovici, nu doar pentru realizarea construcției eco, dar și pentru toată implicarea în educația și formarea tinerilor privind o viață ecologică și folosirea responsabilă a resurselor.

Nu doar cu colega Felicia, dar împreună cu toți colegii de proiect, pot spune că a existat o interacțiune plăcută, deschisă și că, deși proiectul este la final, s-a creat un grup de “suport” pe tema sustenabilității, în ceea ce privește un schimb de idei, sau poate de sfaturi, ce va continua și în viitor.

Ca o concluzie, proiectul SMEM m-a “ancorat” mai mult în ceea ce privește principiile unei vieți sustenabile, am înțeles, atât eu, cât si familia mea, că putem trece la fapte, nu doar vorbe, cu ajutorul produselor IKEA. Mulțumesc IKEA și sper să fiu parte în continuare și la alte inițiative la fel de educative, incitante si plăcute!

IKEA 365+

Set 5 vase

255 lei

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Mihaela Drăguș

Mihaela Drăguș

Ambasador

“Bună dragilor, Revin cu următoarele mele experiențe legate de produsele IKEA..”

Ikea Sustenabila
Aiza Botezatu

Aiza Botezatu

Ambasador

“Am organizat împreună cu sora mea o listă încă de dinainte să aflu că am intrat în proiect; eram prea extaziată de idee..”

Ikea Sustenabila
Victor Kapra

Victor Kapra

Blogger

“Ai mai mult confort, îți rămân mai mulți bani în portofel, ții pasul cu vremurile și lași urmașilor un mediu mai curat în care să nu fie nevoiți să iasă cu masca de protecție pe figură.”