Florentina Irimia

Florentina Irimia

Ambasador

Proiectul „Schimbări mici, economii mari” - IKEA România

Share pe

Am descoperit proiectul „Schimbări mici, economii mari” prin intermediul chestionarului primit ca membru al clubului IKEA FAMILY. Mi-a atras atenția din mai multe motive. Am lucrat o perioadă în domeniul protecției mediului și sustenabilitatea a rămas un subiect de interes pentru mine. De asemenea, facturile din ultimele luni se ridicaseră la cote îngrijorătoare și idei noi pentru economisirea apei și a energiei electrice erau binevenite. 

M-am înscris din dorința de a susține proiecte care vizează ameliorarea impactului activității umane asupra mediului și popularizarea ideilor eco-friendly. 

Participând la acest proiect, vreau să învăț să reduc efectul pe care îl au activitățile noastre casnice asupra resurselor naturale prin adoptarea unor schimbări care să nu încarce rutina de zi cu zi și prin formarea unor deprinderi noi care ajută acest demers. Realizarea că un stil de viață sănătos poate fi adoptat ușor și micșorarea sumelor de pe facturi sunt bonusuri care nu pot fi trecute cu vederea. 
Seminarul a fost vesel și distractiv. A fost o plăcere să întâlnesc și să discut atât cu oameni care au fost implicați în edițiile anterioare ale proiectului, cât și cu ceilalți participanți. M-am bucurat să descopăr că între noi există diferențe de vârstă și preocupări, astfel asigurându-se un dialog variat și interesant. 

Am ales ca temă principală „economia de apă”, fiind domeniul în care mi-a fost cel mai greu să găsesc soluții eficace înainte. Am ales mașina de spălat vase Rengӧra și bateria Sandsjӧn pentru a reduce consumul de apă. Dar și celelalte teme mă preocupă, astfel că pentru „sortarea și reducerea deșeurilor” am achiziționat coșuri VARIERA pentru sortarea deșeurilor, iar pentru „economisirea energiei”, becuri LEDARE. 


Colectarea produselor, mai ales pentru că am avut doar două piese de ridicat, a decurs rapid și fără probleme. Într-un sfert de oră eram deja pe drum spre casă. 
Interacțiunea cu ceilalți participanți a început la seminar și a continuat în mediul online, prin intermediului grupului de Facebook, unde a fost foarte interesant de observat cum a interpretat fiecare problema sustenabilității, în general, și tema aleasă, în particular. 
 

SANDSJÖN

Baterie bucătărie monocomandă, cromată

320 lei

Baterie pentru bucătarie cu funcție de reducere a fluxului apei fără a afecta presiunea; economisește apă și energie.

RENGÖRA

Maşină de spălat vase încorporată, gri, clasă energetică A+

1.470 lei

Economisește apă și energie deoarece se pot spăla până la 13 seturi simultan cu doar 12 litri de apă. Iar timpul economisit îl poți folosi să te relaxezi!

Oameni care au făcut schimbări
pentru o casă sustenabilă

Ikea Sustenabila
Roxana Maraloiu

Roxana Maraloiu

Ambasador

“Oricât de mici sunt schimbările care vin dintr-o decizie proprie, presupun un proces. Procesul este accelerat când ai ajutoare de nădejde sau întâmplări fericite care să te impulsioneze..”

Ikea Sustenabila
Ina Mojoiu

Ina Mojoiu

Blogger

“Suntem o familie consumatoare, cu un copil care descoperă lumea și automat mediul înconjurător, dar sistemul lui de referință suntem noi și casă în care locuiește..”

Ikea Sustenabila
Marius Cărnuță

Marius Cărnuță

Ambasador

“Sunt 3 luni de când am început în testarea produselor IKEA. Rezultatele sunt pe măsura așteptărilor! Vă descriu pe scurt ce am reușit noi să facem în primele luni..”